Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Arhitectura Hotelului Dacia din Satu Mare

     Apartinand stilului secesion, cladirea hotelului “Dacia” este una dintre cele mai frumoase cladiri construite in acest stil din Transilvania. Ridicata pe locul vechii primarii a orasului care data din anii 1768-1772, proiectul constructiei a fost premiat la un concurs de arhitectura de la Viena. În 1901 au fost săpate fundaţiile construcţiei, iar in luna mai al următorului an a fost predat clădirea chiriaşului hotelului, căruia îi rămân în sarcină doar finisările interioare. Este cea mai importantă şi cunoscută clădire din Satu Mare, hotelul Dacia este amplasat in centrul vechi al oraşului.
     Faţada clădirii este un exemplu tipic al variantei lechneriene al stilului secession, care reprezenta una dintre orientările stilistice cele mai importante ale vremii.
    Planul iniţial al construcţiei are forma unui dreptunghi neregulat, care se îngustează spre nord, şi care este organizat în jurul a trei unităţi mari. Aceste unităţi sunt spaţiile cele mai mari ale imobilului, adică cafeneaua, restaurantul şi sala de bal.



HOTEL DACIA, Satu Mare, Romania - Piata Libertatii nr. 8

     Toate camerele, izolate fonic, dispun de baie proprie, linie telefonica internationala, TV - satelit, frigo - bar, incalzire centrala si program permanent de apa calda.
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu