Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Bucuresti Capitala Romaniei

Municipiul Bucuresti este capitala Romaniei si este situat in partea de sud a tarii, in Campia Romana, la aproximativ 60 km de Dunare, 100 km de Muntii Carpaii si 250 km de Marea Neagra.
In Piata1848 se afla borna kilometrica 0 de unde incepe masuratoarea si numerotare kilometrica a drmurilor nationale, pana la hotare.
     Teritoriul Bucurestilor este strabatut de raurile Dambovita si Colentina. Raul Colentina formeaza in partile de nord si est o multime de lacuri amenajate pentru odihna si recreere: Mogosoaia, Straulesti, Baneasa, Herastrau, Floreasca, Tei, Plumbuita, Fundeni, Pantelimon, Cernica.
Primele marturii ale existentei orasului dateaza din parioada paleoliticului infwrior, continuitatea si permanenta de locuire in perimetrul Bucurestiului fiind atestate de vestigii apartinand celorlalte epoci istorice descoperite in toate zonele municipiului.
     Cea mai veche consemnare scrisa, cunoscuta pana in prezent, a denumirii actuale o gasim intr-un document emis de Vlad Tepes in 20 septembrie 1459, act care se incheie cu mentiunea "in cetatea Bucuresti". Dupa ce timp de doua secole a fost impreuna cu Targoviste, capitala Tarii Romanesti, din anul 1659 ramane singura capitala a statului muntean. Din Bucuresti, a ridicat Mihai Viteazul steagul luptei antiotomane in anul 1594, moment ce avea sa duca la prima unire politica a tarilor romane, realizata de voievod la 1600. Implicat in toate evenimentele majore ale tarii, Bucuresti a fost centrul revolutiilor de la 1821 si 1848, precum si a luptei pentru Unirea Principatelor. In evul mediu orasul a jucat si un insemnat rol cultural: tipografie la 1580, Academie domneasca la 1694.
     Bucurestiul de astazi este o mare metropola, caracterizata din punct de vedere economic prin unitatii ale industriei grele, industriei constructoare de masini, de utilaje chimice, industrie electonica, confectii, etc.

Obiective turistice:

-Muzeul de istorie al Romaniei
-Muzeul de arta al Romaniei
-Muzeul satului si de arta populara
-Muzeul literaturii Romane
-Muzeul de istorie naturala "Grigorie Antipa"
-Parcul Herastrau
-Parcul Libertatii
-Gradina Cismigiu
-Palatul Poporului
-Opera Nationala
-Centrul Vechi
-Arcul de Triumf
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu