Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Bucovina Tinutul Manastirilor


     Bucovina sau Tinutul Manastirilor cum mai este cunoscuta cuprinde un teritoriu de aproximativ 10.500 km patrati, in partea de N a Romaniei, pe malul drept al raului Suceava. Pana in 1774 nu se putea vorbi de Bucovina, aceasta fiind inainte o parte din Tara de Sus a Tarii Moldovei. Ca realitate istorica si ca nume de teritoriu, Bucovina incepe sa existe in cuprinsul Imperiului Habsburgic, dainuind vreme de 144 ani, intre 1774 si 1918. Odata cu debutul administrarii habsburgice, denumirea de Bucovina este adoptata oficial.
     Bucovina constituie o atractie turistica puternica pentru manastirile (ce fac parte din patrimoniul UNESCO) construite de fosti domnitori si boieri moldoveni: Musatinii, Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares, Stefan Tomsa, Alexandru Lapusneanu, Familia Movilestilor etc., cat si pentru peisajele parca desprinse din poveste.
     Mestesuguri traditionale in Bucovina inca practicate: incondeierea oualor (in Saptamana Mare, incepand cu ziua de marti pana vineri, pe langa simpla vopsire, se practica fie incondeierea cu pensula, fie impistritul, folosindu-se ceara), scluptura in lemn, Icoane pe sticla si pe lemn, confectionat de costume populare.

Obiectivele turistice, manastiri din Bucovina, Neamt:

Manastirea Voronet
Manastirea Putna
Manastirea Humor 
Manastirea Moldoviţa 
Manastirea Sucevita  
Manastirea Dragomirna
Manastirea Neamt
Cetatea Neamt
Rezervaţia de zimbri
Barajul şi lacul de acumulare Bicaz
Cheile Bicazului
Muzeul Popa
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu