Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Legenda Pietrelor lui Solomon



Pietrele lui Solomon reprezinta una dintre cele mai importante obiective turistica din zona Brasovului, se gasesc in partea sud-vestica a cartierului Schei din municipiul Brasov, aici se afla doi munţi, denumiţi "Pietrele lui Solomon" care reprezinta o atractie turistica atat pentru localnici, cat si pentru cei veniti din alte orase sau tari. Acesti doi munti amintesc de istoria indepartata a Brasovului, cu vedere directă înspre nord-estul Tampei si spre dealul Stejeris. Peisajul este  plin de legenda si istorie.
Valea dintre cei doi munţi stâncoşi este batuta la pas în sezonul cald de către turiştii sau localnicii dornici de peisaje spectaculoase de munte, locul este amenajat cu mese şi bănci din lemn masiv. Falezele de calcar sunt ideale pentru plimbări relaxante, aici existând multe trasee de escaladă amenajate.

Legenda Pietrelor lui Solomon

Legenda spune că un rege ungur Solomon a fost alungat de mama sa pentru că şi-ar fi omorât fratele şi ar fi fost blestemat de aceasta să moară de îndată ce va fi vazut de către un om de rând. Solomon a fugit călare pe calul său şi s-a refugiat în această zonă a ţării noastre. S-a urcat în galop cu calul până în vârful muntelui şi văzând un pastor, de frică de a nu fi vazut de acesta şi astfel riscând să moară, a bruscat calul dorind sa facă cale întoarsă. Calul s-a dezechilibrat şi a căzut în prăpastie. În locul în care a căzut, muntele s-a despicat în două şi astfel au aparut aceste două stânci. Solomon s-a prins de un copac şi la rădăcinile acelui copac şi-a aşezat coroana de pe cap pe care nu se mai considera demn să o mai poarte.
sursa foto facebook: Brasov-Pietrele lui Solomon
« PREV
NEXT »

Un comentariu

  1. Cetatea dacica de la Pietrele lui Solomon - un uimitor sistem defensiv
    https://sites.google.com/site/pietreleluisolomon/

    RăspundețiȘtergere