Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Palatul Parlamentului - prezentare video . Un intreg cartier a fost ras pentru inaltarea Palatului Parlamentului, a doua cea mai mare cladire din lume


    sursa foto: captura video
Palatul Parlamentului din Bucuresti, Romania (cunoscut sub numele de Casa Poporului inainte de revolutie), masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime, si 92 m sub pamant. Are 12 nivele la suprafata si alte 8 subterane. Conform Cartii de Recorduri Guinness, Palatul Parlamentului este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrand de trei ori in cartea recordurilor.
Are in componenta mai multe sali: Sala Drepturilor Omului, Galeria de Onoare si holul Intrarii Oficiale, Sala Nicolae Balcescu, Sala Nicolae Iorga, Sala A.I.Cuza, Sala Ion I. C. Bratianu, Sala Tache Ionescu, Sala Unirii, Sala C.A.Rosetti.
                      Palatul Parlamentului - prezentare video
Prezentare PALATUL PARLAMENTULUI Bucuresti pe videoguide.ro

Probabil faceti parte dintre acei bucuresteni care alearga in parcul Izvor. Sau poate dintre cei care merg periodic la MNAC sa vada arta contemporana sau sa admire orasul de pe terasa cladirii. Poate nu vedeti in Palatul Parlamentului mai mult decat un mastodont rece si impersonal sau poate puneti cladirea in top 10 atractii turistice ale orasului. Din orice categorie ati face parte, e imposibil sa nu va fi intrebat cum arata aceasta zona din Bucuresti inainte de ’89, cand aici traia un intreg cartier, Uranus-Izvor, care astazi a disparut complet.

In locurile amintite exista odinioara, asa cum putem acum doar sa ne imaginam suprapunand fotografiile care ne-au mai ramas cu amintirile si povestile fostilor locuitori ai zonei, Uranus-Izvor-Rahova. Un cartier cu strazi in panta pietruite, cu zone de mahala intima si vile cochete, cu arbori la porti in fata carora se pozau familii intregi, cu scoli si multe biserici.



40.000 de oameni versus 330.000 de metri patrati. Adica peste 40.000 de oameni au fost relocati, in momentul in care, spre finalul anilor '80, intregul cartier a fost ras de buldozere, asa cum te-ai debarasa de obiectele inutile de pe o masa cu dosul palmei. Si asta pentru ca, in faurirea maretului Plan a Bucurestiului, sotii Ceausescu visau la transformarea capitalei intr-o vedere nord-coreeana.

Mai multe pe sursa articol: www.orasulm.eu
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu