Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Statiunea turistica Stana de Vale

      Statiunea Stana de Vale este situata in apropiere de Beius, judetul Bihor, Romania,  Stana de Vale este una dintre cele mai frumoase statiuni din tara noastra. Inconjurata de munti la o altitudine de circa 1100 m in Muntii Vladeasa, Muntii Apuseni. Beneficiaza de nenumarate atractii, dintre care in timpul iernii si o partie de ski cu teleski. Principala atractie turistica o reprezinta Izvorul Minunilor, despre care legenda spune ca are un efect tamaduitor, fiind una dintre cele mai pure si apreciate ape de izvor de la noi din tara.
     Stana de Vale beneficiaza de locuri de cazare in hoteluri si vile de 2,3,4 stele la tarife acceptabile.
Imagini Stana de Vale.
     Accesul se face pe drumul Deva-Oradea care se ramifica din Beius spre Stana de Vale aproximativ 25 km trecand prin localitatea Budureasa. Dupa Budureasa peisajul este de vis, drumul fiind cu serpentine si peisaje de poveste. Soseaua este asfaltata si deschisa in tot cursul anului. 
     Masivul Vladeasa este o grupa montana din  Muntilor Apuseni, Carpatilor Occidentali.
Baza Munților Vlădeasa este alcătuită din roci cristaline vechi formate acum cca. 550 mil de ani in urma. Rocile cel mai des intalnite din masiv sunt insa rocile magmatice. Varful Vladeasa masoara 1836 m inaltime ( cel mai inalt din Masivul Vladeasa ), Piatra graitoare 1557 m, Poiana Mica 1417 m.
    - Fauna din apele curgatoare din Muntii Vladeasa : pastravul, boisteanul, grindelul, lipanul, moioaga, scobarul, cleanul ; 
    - Fauna din padurile de foioase : insecte, melci, soparle de munte, naparca, sarpele de padure, acvila tipatoare mica, pasari cantatoare, lupul, pisica salbatica, jderul, vidra.

     La 15 km de Stana de Vale, din Rimeti, judetul Bihor se afla Valea Iadului, una dintre cele mai cautate statiuni de odihna din tara.
Imagine Stana de Vale iarna.

« PREV
NEXT »

Un comentariu