Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Plantarea gladiolelor

Gladiola este o planta care merita toata admiratia noastra, o floare frumoasa care atrage toata admiratia gradinei noatre, o planta foarte usor de ingrijit.
Inmultirea gladiolei se face intr-un mod foarte simplu prin tuberobulbi.
Bulbi se scot toamna din pamant, se sorteaza si se pun in camere bine aerisite si uscate. In timpul ieri este recomandat a se feri de frig si inghet. Patrarea bulbilor este interzisa in beciuri deorece pot mucegai si putrezi mai apoi.
Primavara se sorteaza bulbi si cei mai sanatosi si vigurosi se planteaza la jumatatea luni aprilie la distante de 20-25 cm intre ei, in loc luminos.
Pentru a avea gladiole cu o lunga durata de viata este recomandat sa plantezi bulbi cu mladite de diferite dimensiuni, in acest caz este bine sa plantezi bulbi cu tulpini mai mari de 3-4 cm.
In timpul verii, gladiolele au nevoie de apa.
Cand esti decis se culegi gladiolele pentru aranjamente florare trebuie folosit un cutit ascutit bine sau foarfece de gradine, iar apa in care se pun trebuie sa fie la temperatura camerei. Florile se taie doar dimineata sau seara, niciodata in timpul zilei cand este foarte cald. Alege gladiolele care au maxim 3 flori deschise, restul florilor se deschid in apa, astfel prelungim durata de viata a gladiolei
Gladiolele devin tinte usoare ale diferitelor insecte. Pentru a scadea riscul infecari cu daunatori trebuie sa te asiguri inca de la plantarea bulbilor ca sunt sanatosi. Inainte de plantare verifica ca nu fie moi, sa nu prezinte forme ciudate. Daca plantele cresc galbui inseamna ca au fost infectate cu un virus, iar singura modalitate de a proteja cultura este de a distruge plantele afectate, in schimb daca florile cresc in forme ciudate inseamna ca au fost atacate de insecte, iar pentru aceasta problema florile se trateaza cu solutii speciale care pot fi gasite in magazinele de specialitate.
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu