Fortificaţia datează din secolul al XIV, este o cetate ţărănească, Cetatea Rupea este situată la 50 de kilometri nord-vest de Braşov in direcsia Sighisoara este construită pe un masiv de bazalt, in zona rezervatiei geologice Dealul Cohalm. Cetatea este modificată in timp, prin adaugarea a doua curti interioare si trei turnuri de aparare. Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul Romaniei, cetatea este atestata documentar in anul 1357.
Zidurile Rupea înconjoara 4 incinte, trecerea dintr-o curte interioara in alta fiind posibila prin porți fortificate, exista mai multe turnuri: Turnul Scribilor, Turnul Slujitorilor, Turnul Cercetasilor, Turnul Depozit de Slanina. Cetatea are o suprafata de peste 1500 metri patrati, accesul se facea printr-un culoar stramt. Cetatea nu a fost atacata mult, deoarece acest edificiu nu avea o valoare strategica prea mare. Rupea a fost atacata si jefuita in trecere de turci in 1421. In sec. XVI cetatea a fost data de Principii Transilvaniei în proprietatea localitații, cetatea a fost în paragină ca urmare a unui incendiu devastator din 1643.
Rupea pana in prezent a fost o ruina invadata de vegetatie, de ceva timp se deruleaza aici lucrari de consolidare, reconstructie in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene.
Home
wallpapers cetati
Cetatea Rupea
Cetatea Rupea
Informatia Timisoarei
-
aprilie 14, 2013
Edit this post
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu