Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Sighisoara Oras Medieval

Sighisoara este un oras medieval ( oras muzeu ) si se afla in Transilvania mai exact in Jud.Mures si are o populatie de aproximativ 26.000 locuitori. Supranumita „Perla Transilvaniei” datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante si a ambiantei geografice Sighisoara a devenit punctul de atractie al multor turisti.
     Complex medieval de arhitectura militara, civila, ecleziastica de valoare europeana, Sighisoara este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si singurul conservat in cea mai mare parte dar si locuit din Romania. Planul orasului-cetate este caracteristic oraselor germane intemeiate in evul mediu tarziu.
     Colonişti germani, care fuseseră invitaţi să se aşeze în Transilvania ( pentru a apăra graniţele de est ) de către regele Ungariei Geza al II-lea sunt cei care intemeiaza o asezare rurala.
     In decursul anilor cetatea Sighişoara nu a fost scutită de atacuri, prima fiind marea năvălire tătară din 1241, pe când cetatea încă nu era fortificată. Construcţia zidului cetăţii, care are o lungime de 950 m, a început în 1350. Înălţimea iniţială a fost de 4 m, dar în sec. 15 a fost înălţat cu încă 3-4 m. A avut 14 turnuri şi 4 bastioane.
     Intre anii 1431 şi 1435 Vlad al II-lea Dracul a stat la Sighişoara, aşteptând momentul prielnic de a urca pe tronul Ţării Româneşti. Totodată stăpânea aceste regiuni în numele lui Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei. Se pare că în această perioadă (în 1431) s-a născut la Sighişoara Vlad Ţepeş.
     In anul 1603 2.000 de locuitori mor din cauza ciumei, iar în 1709 numărul victimelor este de 4.000.
     In fiecare an la Sighisoara vin peste 30.000 de turisti la  Fesivalul Medieval care creeaza o admosfera din Evul Mediu cu spectacole, etc.














« PREV
NEXT »

Niciun comentariu