Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Top 10 Locuri De Vizitat In România

Cascada Bigar se afla pe Valea Minisulu, apa se scurge de pe o stanca, care este acoperita de muschi. Accesul catre cascada se face de pe drumul national 57B (DN57B) intre comuna Bozovici si orasul Anina pe Valea Minisului, jud.Caras-Severin, cascada Bigar se afla exact unde apare pe marginea drumului un "indicator" cu paralela 45 . Cascada este inclusa in rezervatia naturala Parcul National Cheile Nerei - Beusnita cu o suprafata de 176 ha.

Transfagarasanul este drumul printre muntii Fagarasului, ce incepe din localitatea Bascov, judetul Arges si se termina in apropierea localitatii Cartisoara, judetul Sibiu.
Cu o lungime de aproximativ 152 Km, parte a DN 7 C, drumul face legatura intre cele doua provincii istorice Muntenia si Transilvania.

Lacul Balea se afla in Muntii Fagaras, in apropiera drumului Transfagarasan la cota 2034, lacul are o lungime de 350 m si o adancime in unele locuri de aproximativ 10 m. Balea Lac se afla la o distanta de 77 km de orasul Sibiu, 85 km de Curtea de Arges.
Legenda ne aminteste de un cioban pe nume Balea, care in vremurile sale l-a ajutat pe imparat sa invinga dusmanii, fata cea mare este impresionata de curajul ciobanului si este hotarata sa il ia de sot. Intr-una din zile cand erau pe munte s-a starnit o mare furtuna si au fost siliti sa se adaposteasca de furia zapezii pe stanci, zapada care se desprindea de pe versanti a impins fericitii soti in lac.Din acel moment lacul poarta numele ciobanului Balea.

Cheile Turzii localizare: in judetul Cluj la aproximativ 6 km de municipiul Turda. Cheile Turzii se întind dealungul pârâului Haşdate. Au o inaltime de peste 200 m si lungime aproximativ 1.300 m pe o suprafata de 325 ha, aspect de creste inalte si ascutite, abrupte, gazduieste peste 1000 de specii de plante si animale printre care se enumera: sogartul de balta, acvila de stanca, scorusul, garofita alba, fluturasul de stanca, piciorul cocosului, omagul, vulturica, scorusul argintiu, usturoiul salbatic, nevastuica, jderul de piatra, mistreti, iepuri, serpi, etc.
Cheile Turzii a dobandit, in anul 1938, statutul de rezervatie naturala, si este inclusa si in listele U.N.E.S.C.O. printre cele mai importante monumente ale naturii din lume.
Cheile Turzii gazduiesc aproximativ 50-60 de pesteri, arcade (pesteri prabusite) sau firide.

Muntii Apuseni sunt incadrati in Carpatii Occidentali, la sud Culoarul Muresului, la est depresiunea colinara a Transilvaniei, la vest Dealurile de Vest, iar la nord Valea Somesului. Sunt alcatuiti din roci vulcanice, sisturi cristaline si calcare, fiind munti tineri. Muntii Apuseni reprezinta cea mai complexa grupa din Carpatii Occidentali. Au altitudini de peste 1800 m in zona centrala, iar in nord si sud nu ating mai mult de 700-1000 m. Cel mai inalt varf muntos este Curcubata Mare cunoscut si sub numele de Varful Bihor de 1849 m. Cuprind in partea centrala Muntii Bihor 1849 m, extinzandu-se la est in Muntele Mare 1826 m si la nord in Muntii Vladeasa 1836 m. In prelungirea sudica a Muntilor Bihor se afla Muntele Gaina 1467 m, iar in nord-est se afla Muntii Gilau. In sud-est sunt Muntii Metaliferi 1080 m, Muntii Trascaului, iar in vest Muntii Crisurilor.

Salina Turda este pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj din anul 2010. Stratul de sare se intinde pretutindeni in subsolul cu o grosime de circa 400 m, zacamintele s-au format cu 13 milioane de ani in urma. Intre anii 106-274 d.C. sarea se exploata in camere piramidale de 17-34 m adancime ,in anul 1780 la Turda existau 5 ocne de sare, in 1932 a fost sistata definitiv explatare sarii din Salina Turda din cauza randamentului scazut si a altor saline concurente. Prima data se deschide in scop turistic in anul 1992 si este vizitabila tot timpul anului, este bine de vazut si utilajele medievale bine conservate in mina, unice in Europa. Cu ajutorul Uniunii Europene in 2009 s-au desfasurat lucrari ample pentru modernizarea in scop turistic, finalizarea lucrarilor a avut loc in 2010 cu aproximativ 6 milioane de euro investiti, in prezent detine sali de tratament, amfiteatru, cat si un lac pe care poti sa faci plimbari cu barca.

Muntii Rarau fac parte din Muntii Bucovinei se intind pe zona jud. Suceava fiind situati in nordul Carpatilor Orientali sunt cei mai pietrosi din zona si ating o altitudine maxima in varful Rarau de 1650 m, constituie o zona turistica importanta prin frumusetea peisajului. Masivul Rarău, dezvoltat pe conglomerate si calcare, prezinta stanci masive si avand relief ruiniform.
Principala atractie turistica sunt Pietrele Doamnei ridicate peste peisaj la cca 70 m inaltime , Popii Raraului, Codrul Secular Slatioara ( padure de foioase si conifere ), Piatra Soimului, Cheile Moara Dracului inguste de 2-3 m si o lungime de 40 m, pestera Liliecilor este situata la aproximativ 1 km nord de Pietrele Doamnei. Accesul catre munti se face din Campulung Moldovenesc si Valea Bistritei. Flora reprezinta cca 320 specii de plante, fauna este reprezentată aici de urs brun, cerb, mistret, ras, lup, etc.

Turistii care se vor caza în această clădire 100% ecologică cu 10 camere nu are finisaje moderne, nu s-au folosit lacuri sau vopsele industriale, fara aer condiționat, iar pe timpul iernii camerele vor fi încălzite prin metode vechi, focul facut in șemineu. In incinta castelului se afla si un restaurant cu bucate naturale, luate direct de la localnicii din zona.
Constructia a inceput in anul 2014 iar data finalizarii preconizata este pe sfarsitul anului 2016, castelul este construit din lut, lemn, nisip, piatră și fân.
Castelul de lut Valea Zanelor se află langa satul Porumbacu de Sus la circa 40 km depărtare de orasul Sibiu.

Tinutul dintre Bucegi si Piatra Craiului au determinat o serie de episoade istorice inca din preistorie si pana in prezent, reliefate de o data geografica si istorica majora: Trecatoarea Branului.
Fiind de-a lungul timpului una din cele mai importante legaturi transcarpatice, Trecatoarea Branului a dezvoltat o istorie dinamica formata din cele doua componente majore, activitatile comerciale desfasurate pe drumul ce o strabate si de repetatele invazii militare care foloseau acelasi traseu.
Amfiteatru natural, strajuit la est de muntii Bucegi si la vest de masivul Piatra Craiului, Trecatoarea Bran oferea prin deschiderea sa o larga panorama atat spre Tara Barsei cat si spre dealurile si valea Moeciului.
Cetatea Bran a fost asadar inzestrata cu un domeniu format din sate ale Tarii Barsei precum: Baciu, Cernatu, Satulung, Turches, Tarlungeni, Zizin, Purcareni, Crizbav, Apata, Zarnesti şi Tohan (ultimele doua facand parte din domeniul pana in anul 1395), stapanii domeniului avand drept de folosinta asupra padurilor si apelor, asupra vanatorii si pescuitului, asupra fantanilor si a campurilor comune.

Castelul Corvinilor fiind una dintre cele mai impunatoare si vestite proprietati ale lui Iancu de Hunedoara, castelul cunoaste in timpul acestuia insemnate transformari. El devine astfel o somptuoasa locuinta, nu numai un punct strategic intarit.
Cu trecerea anilor, diversii stapani ai castelului i-au modificat infatisarea, imbogatindu-l cu turnuri, sali si camere de onoare.
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu