Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Barajul Vidraru cel mai mare baraj in arc din Romania

Vidraru este un lac de acumulare, creat de Barajul Vidraru pe raul Arges, in anul 1966, pentru productia de energie electrica. Situat intre Muntii Fruntii si Ghitu, lacul aduna apele mai multor rauri – Capra, Buda Raul Doamnei, Cernatul Valsanul, Topologul, Râul Valea lui Stan şi Limpedea, cu un debit total de cca 5,5 ml /s.
Barajul Vidraru a fost dat în folosinta in anul 1966, pe atunci se situa in primele cinci baraje în arc din Europa, având o înălțime de 166,6 de metri. In acest moment Barajul Vidraru este cel mai mare baraj in arc din Romania.
     Va recomandam să vizitati zona de nord a Argesului deoarece aveti parte de peisaje si obiective turistice minunate. Locurile de cazare sunt pe alese, dar predomină pensiunile agroturistice. In zona se mai afla Conacul de la Golesti – Muzeul Golesti sau la Casa Memorială Liviu Rebreanu de la Stefanesti.
     La barajul Vidraru va puteti relaxa sau puteti sa cumparati suveniruri. De asemenea, puteti sa urcati sus la platforma de langa Statuia lui Prometeu, de unde aveti o priveliste foarte frumoasa, de aici puteti să urcati spre Casa Argeseana sau spre complexul turistic Piscul Negru, puteti sa va reculegeti la Manastirea Sf. Ilie Paltinul, iar daca este vară aveti posibilitatea sa urcati mai departe pe Transfagarasan, spre Balea Lac si implicit spre judetul Sibiu, care reprezinta un alt obiectiv turistic.









« PREV
NEXT »

Niciun comentariu