Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Top 10 castele si palate din Romania

Top 10 castele si palate din Romania


01. Castelul Peles
Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafaţă de 24 de km în anul 1874, an în care, din iniţiativa suveranului, comuna primeşte numele de Sinaia. Un an mai târziu, în centrul localităţii sunt construite primele case boiereşti, iar în 1876 începe construirea căii ferate Ploieşti – Predeal, care străbate şi Sinaia.Vezi mai mult aici.


02. Castelul Corvin din Hunedoara
Castelul Corvinilor fiind una dintre cele mai mari si vestite proprietati ale lui Iancu de Hunedoara, castelul cunoaste in timpul acestuia insemnate transformari. El devine astfel o somptuoasa locuinta, nu numai un punct strategic intarit. Vezi mai mult aici.


03. Castelul Bran
Fiind de-a lungul timpului una din cele mai importante legaturi transcarpatice, Trecatoarea Branului a dezvoltat o istorie dinamica formata din cele doua componente majore, activitatile comerciale desfasurate pe drumul ce o strabate si de repetatele invazii militare care foloseau acelasi traseu.
Amfiteatru natural, strajuit la est de muntii Bucegi si la vest de masivul Piatra Craiului, Trecatoarea Bran oferea prin deschiderea sa o larga panorama atat spre Tara Barsei cat si spre dealurile si valea Moeciului. Vezi mai mult aici.


04. Castelul Cantacuzino
Castelul Cantacuzino din Busteni, situat in cartierul Zamora cu o mare valoare arhitectonică si istorică , constructia a fost finalizata in anul 1911, construita la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino. Ansamblul castelului este format din 4 corpuri: Vezi mai mult aici.


05. Palatul Mogosoaia
Palatul Mogosoaia se afla in Judetul Ilfov in localitatea Mogosoaia, la o distanta mica fata de Bucuresti. Constructia palatului fiind gata aproximativ in anul 1702 de catre Constantin Brancoveanu, in anul 1681 au inceput sa cumpere teren pentru ridicarea constructiei. Constantin Brancoveanu a fost executat si toata averea a fost confiscata de otomani si palatul a fost transformat in han. Apoi Stefan Cantacuzino a rascumparat palatul pana inceputul secolului XIX, in timpul razboiului ruso-turc domeniul a fost devastat de otomani. In cel de al doilea razboi mondial palatul a fost folosit ca si punct de intalnire intre aliati. Vezi mai mult aici.


06. Castelul Karoly
Istoria castelului din Carei începe în anul 1482, când Karoly Laszlo construia o casã întãritã. Constructia a stârnit împotrivirea nobililor din comitatul Sãtmar, fiind nevoie de interventia regelui Matei Corvin pentru aplanarea conflictului. În 1592, datoritã deselor incursiuni ale turcilor, Karoly Mihaly ia decizia de a întãri constructia existentã. Vezi mai mult aici.


07. Castelul Bethlen Haller
Castelul este fara curte interioara, cu patru turnuri circulare, amplasate la colturi si un al cincilea amplasat pe o fatada laterala ce adaposteste si o scara secundara. Scara principala de acces se afla in partea din fata a castelului si se termina cu o terasa inchisa cu tamplarie de lemn. Vezi mai mult aici.


08. Castelul Mocioni
Castelul Mocioni, se afla in satul Căpâlnaş, comuna Birchis, la aproximativ 80 de km est de Arad. Castelul din Căpâlnaş este unul dintre cele mai frumoase din zona. Patru coloane de piatra si capiteluri corintice avand in cele trei spatii cate o usa destul de mare, iar deasupra lor cate o fereastra de forma patrata. Vezi mai mult aici.


09. Castelul Sturdza de la Miclauseni
Castelul Sturdza de la Miclauseni, cunoscut si sub denumirea de Palatul Sturdza, este construit intre anii 1880-1904 de catre Gheorghe Sturza si sotia lui Maria, in satul Miclauseni, la o distanta de 20 km de Roman si 65 km de municipiul Iasi. In prezent, se afla in proprietatea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Vezi mai mult aici.


10. Palatul Cuza
Palatul Al.I. Cuza din Ruginoasa, judetul Iasi, satul Ruginoasa se afla la o distanta de 60 km vest de municipiul Iasi. Familia boierească Sturdza a cumpărat moșia de la Ruginoasa de la Duca Voda, stapanind-o timp de aproape 200 de ani. La începutul secolului al XIX-lea, familia Sturdza stăpânea o mosie de 8.000 hectare la Ruginoasa. In anul 1862, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a cumpărat la licitație mosia de la Ruginoasa cu prețul de 52.011 galbeni. Vezi mai mult aici.

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu