Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Top 10 manastiri din Romania de vizitat

Top 10 manastiri de vizitat in Romania

1. Manastirea Prislop
aproape sapte secole, Manastirea Prislop reprezinta unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania. In decursul existentei sale de peste sase veacuri, manastirea a indeplinit un rol cultural semnificativ in viata romanilor transilvaneni.
Manastirea a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIV-lea de... afla mai multe aici.



2. Manastirea Voronet
Pictura exterioară se datorează aceluiaşi Grigorie Roşca, eruditul teolog care a urmărit personal realizarea operei călugărilor-zugravi anonimi. Rezultatul a fost excepţional: Judecata de Apoi ocupă tot peretele de apus într-o uriaşă compoziţie pe cinci registre, unică în arta orientului creştin. Specialiştii o consideră, prin amploare, ştiinţa efectului decorativ şi strălucirea policromiei, superioară ... afla mai multe aici.



3. Manastirea Curtea de Arges
Biserica se afla in orasul Curtea de arges, a fost construita in stil bizantin iar elementele exterioare decorative tind spre arhitectura persana, araba, georgiana.
Manastirea Curtea de Arges a fost construita intre anii... afla mai multe aici.



4. Manastirea Putna
Problema înfăţişării iniţiale a bisericii lui Ştefan cel Mare de la Mănăstirea Putna şi, mai cu seamă, a vechii sale structuri planimetrice şi spaţiale a fost îndelung controversată. Cronicile şi documentele anterioare prefacerilor din secolele al şi al XVIII-lea păstrează o tăcere aproape absolută asupra acestui fapt, iar lipsa de... afla mai multe aici.



5. Manastirea Cozia
Manastirea Cozia este situata la 3 km de statiunea Calimanesti-Caciulata, pe malul drept al Oltului si la circa 20 km nord de Rm.Valcea. Cunoscut initial sub numele de manastirea Nucet, ansamblul a primit mai apoi numele de "Cozia", dupa muntele din vecinatate.
Biserica mare cu hramul "Sfanta Treime", armonios proportionata, cu ornamentatie bogata, a fost construita de mesteri din Moravia, dupa modelul... afla mai multe aici.



6. Manastirea Barsana
Apartinand de Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului, Manastirea Barsana este situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, Jud. Maramures, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei la kilometrul 17 DJ 186. Localitatea Barsana este o asezare straveche, situata pe malul raului Iza. Ansamblul monahal a fost construit din lemn, după traditia regiunii, compus din... afla mai multe aici.



7. Manastirea Sucevita
Manastirea Sucevita este situata in satul cu acelasi nume, pe valea paraului Sucevita, la o distanta de 18 km de orasul Radauti si la 55 de km de Campulung Moldovenesc. Manastirea Sucevita a fost zidita in ultimele decenii ale secolului al XVI-lea, cu cheltuiala intregii familii de boieri Movila.
In timpul domniei lui Petru Schiopul (1582-1591), fratii Movila au inceput... afla mai multe aici.



8. Manastirea Mraconia
Manastirea Mraconia este situata in zona Cazanelor, sector din Defileul Dunarii, se afla Valea Mracunei ( "loc ascuns" sau "apa intunecata" ),unde pana in 1967, se gasea o veche manastire numita Mracunia. Constructia Hidrocentralei Portile de Fier 1 a dus insa la sacrificarea lacasului de cult, apele revarsate ale lacului de acumulare au inghitit ruinele manastirii, botezata de localnici "manastirea de sub ape". Cand nivelul Dunarii scade... afla mai multe aici.



9. Manastirea Maria Radna
Manastirea Maria Radna se afla in Lipova, judetul Arad, istoria manastirii dateaza de aproximativ... afla mai multe aici.



10. Manastirea Pestera Ialomitei
La izvoarele Ialomitei se nevoiau sihastrii inca din secolul XV. Incepand cu secolul XVI numarul lor s-a marit, odata cu dezvoltarea vietii isihaste in Arges, in Muscel si la poalele muntilor Fagaras. Manastirea Ialomitei a fost ridicata in sec. al XVI chiar la intrarea in Pestera Ialomitei, fiind ctitoria voievodului Tarii Romanesti Mihnea cel Rau. In adancul pesterii la aproximativ 200 m se afla o piatra, numita "Piatra Altarului", unde dupa... afla mai multe aici.

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu