Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Parcul National Buila Vanturarita



Parcul national Buila - Vânturariţa cuprinde Masivului Buila-Vânturariţa cu o lungime de aproximativ 14 km, de la V de Cheile Bistriţei valcene, până la E de Cheile Olăneşti. Parcul national Buila - Vânturariţa este cel mai mic parc national, dar foarte bogat in forme de relief (chei in calcare,pesteri, grote,stanci, cascade), fauna printre care amintim capra neagra, flora.
Parcul se intinde pe localitarile Costeşti, Bărbăteşti şi Băile Olăneşti, este cel mai mic parc naţional din România, cu o suprafaţă de 4186 ha, fiind situat în Judeţul Vâlcea, în sudul Munţilor Căpăţânii. Este administrat de către RNP Romsilva în parteneriat cu Asociaţia Kogayon.
Cheile Bistriţei sunt cel mai cunoscute, in acea zonă au fost descoperite peste 120 de peşteri, dar singurele vizitabile sunt Peştera Sfântului Grigorie Decapolitul sau Peştera Liliecilor şi Peştera Urşilor.
În parc au fost amenajate 19 trasee turistice, dintre care trei trasee tematice. Acestora li se adaugă aproximativ o sută de trasee de căţărare, printre cele mai dificile din Europa.
Şi patrimoniul religios este unul deosebit de bogat, aici existând mănăstirile Arnota, Bistriţa, Horezu, Frăsinei, schiturile Pătrunsa, Pahomie, Iezer, Bradu, Jgheaburi, bisericile fostelor schituri 44 Izvoare, Păpuşa, Peri şi bisericile rupestre din Peştera Liliecilor.

Pentru mai multe detalii in legatura cu Parcul Naţional Buila-Vânturariţa vizitati www.buila.ro

Imagini Parcul Naţional Buila
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu