Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Cele mai valoroase obiecte de arta ale Bucurestiului

Cati dintre voi si-au pus intrebarea cat valoreaza cele mai importante opere de arta din Bucuresti? Cati stiau ca exista opere de "milioane de euro" in capitala: Uite despre ce este vorba:
Ca muzeele sunt un bun si placut mod de a mai scapa de agitatia urbana stim deja. Dar mai stim si ca in oras exista cateva muzee de-a dreptul speciale, atat din perspectiva colectiilor si obiectelor de arta pe care le adapostesc, dar si a cladirilor. Nu va sfiiti, deci, de a le pune pe to do list.



Muzeul Colectiilor de Arta
Vechile familii mai mult sau mai putin romanesti, mai mult sau mai putin boieresti au avut, pe langa povesti tumultuoase, si acea aplecare spre arta care le-a permis sa stranga adevarate colectii de obiecte pretioase.
Icoane pe lemn ori sticla, mobilier, covoare, bijuterii ori costume traditionale ce odinioara impodobeau casele unor N. Dona, Garabet Avachian, Alexandra si Barbu Slatineanu sau Beatrice si Hrandt Avakian pot fi acum apreciate si admirate la Muzeul Colectiilor de Arta. De fapt, modul de aranjare al obiectelor incearca o reconstituire a atmosferei din casele colectionarilor.
Va fi absolut un regal sa cercetati icoane vechi in compania unora dintre cele mai izbutite realizari ale picturii romanesti. Grigorescu, Luchian, Tonitza, Petrascu, Pallady, Iosif Iser, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Ghiata sau Corneliu Baba vi se vor perinda prin fata in toata splendoarea.
ste o placere si descoperirea cladirii, acest Palat Romanit (Calea Victoriei, 111) a carui ridicare a inceput in 1812 si care, de-a lungul timpului a riscat sa se deterioreze sub auspicii administrative, dar care iata, in vara acestui an a fost redeschis dupa o pauza de vreo 20 de ani si indelungi lucrari de consolidare.
CITESTE articolul integral, pe orasulm.eu
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu