Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Cetatea de Scaun a Sucevei

     Cetatea de Scaun a Sucevei este atestată documentar la 10 februarie 1388.
     Cetatea este amplasata in varf de deal, în partea de est a orasului Suceava. Cetatea a fost construita în timpul lui Petru I Musat 1375-1391. Este  prevăzuta la capete şi la mijlocul fiecărei laturi cu turnuri de apărare.
     In timpul lui Alexandru cel Bun 1400-1432, în fata porţii se construieste un zid de protecţie şi se pavează curtea interioara.
     In timpul lui Ştefan cel Mare 1457-1504, cetatea este puternic fortificata prin construirea unui zid incinta ce înconjoară vechiul fort. Zidul a fost construit cu o grosimea de 1,5 m, având la capete turnuri şi o înălţime de aproximativ 15 m. Vechea intrare a fost zidita şi s-a construit o noua intrare, pe latura de sud, accesul în cetate făcându-se pe un pod, parte fix, parte mobil. Cetatea era înconjurată pe trei laturi, est, sud, vest, de un sanţ de apărare foarte lat.
     In interiorul curţii se aflau încăperile domnitorului şi familiei sale, ale slujitorilor domnesti, ale ostasilor, depozite pentru alimente şi muniţii, camere de garda, un paraclis cu pereţii pictaţi, sala sfatului domnesc.
     
Imagine cetatea de Scaun a Sucevei















In cetate funcţiona monetăria Moldovei.


« PREV
NEXT »

Niciun comentariu