Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Manastirea Snagov

     Manastirea Snagov este o veche manastire ortodoxa, situata la o distanta de 45 de kilometri inspre nord de Bucuresti, se afla pe o insula situata pe lacul Snagov,  important monument istoric, atestata documentar prima data in anul 1408, intr-un hrisov al lui Mircea cel Batran, a fost refacuta de mai multe ori printre care se mentioneaza Vlad Tepes, Mircea Ciobanu. Manastirea a fost folosita ca si loc de refugiu, capii Revolutiei din 1848 din Tara Romaneasca, alaturi de Nicolae Balcescu au gasit refugiu la manastire.
      Initial ansamblul monahal din insula, ridicat din caramida, era inconjurat de ziduri puternice pentru aparare, strajuite de un turn inalt de observare si paza, care servea, in acelasi timp, si pe post de clopotnita. Din vechile cladiri, astazi se mai pastreaza numai biserica cea mare, clopotnita, o fantana si o serie de ruine, ale chiliilor si ale inchisorii.
      In vechime insula era legata de malul lacului printr-un pod lucrat din barne de stejar. In anul 1821 insa, in urma Revolutiei, podul a fost incendiat de turci, el nemaifiind refacuta pana de curand.
     Se presupune ca la Manastirea Snagov conform legendei aici este inmormantat Vlad Tepes, dupa moartea survenita in urma batalie cu turcii in 1476, calugarii i-ar fi gasit trupul domnitorului si l-ar fi inmormantat crestineste in secret, adevarul despre aceasta inmormantare nu poate fi stabilit cu precizie.
     

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu