Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Rezervatia Pietrele Doamnei din Muntii Rarau

     Rezervatia Pietrele Doamnei este o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 253 hectare, la o altitudine de 1400 m , situata pe versantul Muntilor Rarau, din judetul Suceava. Este una dintre cele mai spectaculoase locuri din Carpatii Romaniei, flora este foarte bogata in special de plante ocrotite de lege, cum sunt: floarea de colt, garofita de munte, bulbucii de munte, podbalul de munte, ciubotica cucului, etc. Fauna este la fel de bogata prin numeroase specii: ursul carpatin, rasul, cerbi si ciute, vulpe, jder, lup, cocosul de munte, etc.
Rezervatia Pietrele Doamnei este arie protejata prin lege din anul 2000 ce cuprinde vai, doline, paduri de conifere, pajisti, stepe, pauni alpine.
Legenda locului spune ca in anul 1541 in timpul domniei lui Petru Rares, acesta si-ar fi ascuns sotia, fiul si o parte din avere de furia tatarilor, acestia ajunsi la pestera nu au reusit sa patrunda in ea, deoarece o gramada de bolovani s-a prabusit asupra lor, ingropandu-i. Asa a scapat familia domneasca de navala tatarilor , dar cu pretul bogatiilor ce au ramas inchise pentru totdeauna.




« PREV
NEXT »

Niciun comentariu