Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Statiunea Cavnic, Partia de Ski Cavnic

     Partia de Ski Cavnic este localizata in Statiunea Cavnic, la o distanta ce masoara in jur de 32 km de Orasul Baia Mare. Situata intr-o zona muntoasa de la poalele Muntilor Gutai, la o altitudine cuprinsa intre aproximativ 550 si 1050 metri, locatia reprezinta o destinatie de vacanta ideala pentru impatimitii sporturilor de iarna.

Accesul catre partiile de la Cavnic se realizeaza urmand traseul drumului  national DN 18, din Baia Mare pana in Baia Sprie, unde se intalneste o ramificatie spre dreapta, pe drumul judetean DJ 184.
     Domeniul schiabil se gaseste chiar la iesirea din Cavnic spre Statiunea Ocna Sugatag. Urmand acest traseu, turistii pot poposi si la Biserica de lemn din Baia Sprie, una dintre cele mai noi biserici maramuresene din lemn.

     Situata pe plaiurile pitoresti ale Maramuresului, partia este apreciata pentru peisajele montane inedite din imprejurimi. Intregul domeniu schiabil de la Cavnic se intinde pe o lungime de aproximativ 6 km si este amenajat conform standardelor europene. Partiile de aici sunt deservite de instalatie de transport prin cablu si sunt impartite in doua piste: Roata si Icoana. Roata prezinta cinci partii de dificultati diferite, deservite de teleski, iar Icoana are trei partii, de dificultate medie.
     Datorita terenului accidentat si a diferentelor mari de nivel, de-a lungul intregii suprafete pe care se intind partiile pot fi admirate variate peisaje montane impresionate. Pe langa aceste partii, mai exista si Partia Tubbing, unde este amenajata si o nocturna.
     Un aspect foarte important, apreciat la Cavnic este prezenta partiei artificiale, amenajata in anul 2010, pe care se poate schia si in timpul verii. Aceasta are 100 metri lungime si 21 metri latime, fiind prima partie artificiala din Romania, conceputa special pentru diverse competitii sportive.  De asemenea, exista la Cavnic diverse centre de inchiriat echipamente sportive necesare pentru practicarea sporturilor de sezon, cabane, restaurante si doua parcari cu peste 100 de locuri de parcare.

Tarife teleschi 2013:
O urcare: 3 lei – adulti; 2,5 lei – copii;
Abonament 6 urcari: 17 lei – adulti; 14 lei – copii;
Abonament 14 urcari: 35 lei – adulti; 30 lei – copii.

Tarife inchiriere echipament 2013:
Echipament complet: 20 - 25 lei/ora sau 40-50 lei/zi
Clapari: 10 lei/ora sau 20 lei/zi
Bete: 5 lei/ora sau 10 lei/zi
Snowboard: 20 lei/ora
Boots: 20 lei/ora

Tarife snowmobil:
50 lei/15 minute
100 lei/30 minute

Tarife tubbing:
20 lei/ora
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu